Pàgines

dimarts, 10 de maig del 2011

La deixadesa de l'ajuntament fa cancel·lar unes jornades organitzades per l'Assemblea de Joves


El passat 13 d'abril l'Assemblea de Joves del Prat formalitzava a l'Ajuntament una instància per a realitzar unes jornades al Fondo d'en Peixo. Les jornades titulades “El Prat Viu!” farcien els seus actes amb un fira d'entitats, tallers de danses i de pintar la cara, vermut, dinar popular, trobada de cultura popular (danses pratenques, bastoners, tamborinada), un cercavila i finalment un petit concert.

El 28 d'abril, passats 15 dies de tramitar la instància i després de que un membre de l'assemblea anés en persona a la regidoria de cultura i després a joventut, l'ajuntament va comunicar a l'Assemblea de Joves que el Fondo d'en Peixo era espai electoral, i que era la Junta electoral qui havia de donar permís per al seu ús.



Des de l'Assemblea de Joves del Prat volem denunciar l'actitud de passivitat i deixadesa amb què l'ajuntament tracta les entitats del Prat. Estem cansades de la tècnica de fer-se el sord i esperar a què algú truqui o es personi perquè les coses avancin. Una actitud que denota la poca voluntat de suport al teixit associatiu local, i la voluntat de l'ajuntament de tenir l'exclusivitat de les activitats de lleure, culturals i d'oci locals.

Per si això no fóra poc, aquesta vegada hem vist com l'ajuntament esgrimia com a excusa tècnica un motiu polític: el Fondo d'en Peixo és espai electoral. És cert, com també ho és que l'espai no ha estat reservat per a cap partit polític per a fer-hi campanya, tal i com informa el Bolletí Oficial del Parlament, on per al dia 14 de maig al Parc no hi apareix cap acte reservat. Des de l'Assemblea de Joves volem subratllar doncs la voluntat de l'ajuntament de fer el buit al teixit associatiu, viu i participatiu, que no es vol lligar a les directrius dels partits polítics governants.


Des de l'Assemblea de Joves del Prat volem reivindicar els espais públics, places i carrers com a espais de tot el poble i no només dels que reben el vist i plau del comissaris polítics del consistori. Els carrers són de totes, hi hagi campanya o no, siguem del mateix color polític que l'ajuntament o no.


Per un Prat viu i combatiu!
Amunt el jovent del Prat!



Assemblea de Joves del Prat
4 de maig del 2011, El Prat de Llobregat



Afegim que a data de 10 de maig, encara no tenim cap resposta.

2 comentaris:

  1. Bienvenidos al mundo real, jovenzuelos.... Ésta es la cruda realidad en muchos sitios de españa, donde los ayuntamientos pasan automaticamente de los ciudadanos uqe pretendemos hacer cosas.
    Por lo que he entendidom tambien vosotros pasais del ayuntamiento, asi pues es una relacion recíproca, disfrutad de ella.

    ResponElimina
  2. Aquí al Prat (als Països Catalans) qui té l'obligació de cedir els espais és l'ajuntament, els demani qui els demani. Els espais són de tots i totes, insinuar que cal llepar-li el cul a l'ajuntament per rebre'n favors o bon tracte és tenir una visió empobrida i podrida del que és una democràcia. Està clar que el que ara vivim encara està a anys llum de ser una democràcia.

    Benvingut jovenet, adult o el que et consideris ser.

    ResponElimina