Pàgines

diumenge, 23 de gener del 2011

Qui som?

 Qui som?

    L'Assemblea de Joves del Prat neix arran de l'interès de nombroses joves, de treballar  per solucionar els problemes dels jovent del poble des d'un punt de vista diferent a l'establert.
    Som una assemblea oberta a tot el jovent del Prat. Creiem en un altre model de societat, i comencem aquest canvi en nosaltres mateixes. És per això que ens organitzem de manera horitzontal i assembleària. Creant un espai on totes som iguals, i on ningú té autoritat sobre la resta.
    Volem arreu del poble, i a través d'activitats diverses (xerrades, tallers, concerts, etc.) aportar el nostre granet de sorra en la construcció de la societat i el poble que volem.




Per a què treballem?

    - Volem que el jovent del Prat sigui un agent actiu en la societat. Que participi del dia a dia del poble. Això naturalment va lligat també a la necessitat de que la nostra veu sigui també escoltada, i no passi a ser una remor de fons que ningú s'escolta.

    - Tornem a sortir al carrer. Recuperant els espais que ens pertanyen com a part integrant d'aquest poble, i entenem que la resta de societat hauria de fer-ho també. El carrers és de totes, no només d'aquells de volen donar-te o no permís. És de la canalla que juguen a pilota, del jovent que s'organitza i fa activitats, de la gent gran, dels caus i esplais. Els carrers són del poble!

    - En defensa del nostre territori i patrimoni històric. Plantant cara a l'especulació i les polítiques que ens destrossen l'entorn no només ambiental, sinó també que deixen caure i morir espais històrics com el centre Artesà.
    El jovent som el futur del Prat, i també som els que viurem amb tot allò que les actuals generacions ens deixin. El respecte i la defensa del nostre territori són elements claus a l'hora d'entendre la història i cultura del Prat i del nostre país. També ho són, per a garantir el benestar de les noves generacions. El jovent, no volem posar el nostre futur en venda.

    - Per una societat justa i igualitària. El capitalisme ens condemna a una societat plena de desigualtats, on el que importa no són les necessitats humanes, sinó el màxim benefici que uns pocs puguin obtindre'n.
    Reflex d'això en són les últimes retallades socials imposades pel govern espanyol. Una crisi provocada pels bancs i multinacionals, que gràcies a l'empara de les institucions l'estem pagant les classes populars. Mentre els culpables segueixen augmentant els seus beneficis, el jovent veiem com el nostre present i el futur són cada vegada més precaris.

    - Per la superació del patriarcat. Per la construcció d'unes relacions humanes on ningú sigui discriminat per la seva opció i preferència sexuals. On les dones no siguem menystingudes i discriminades pel sol fet de ser dones. On homes i dones puguem estar al mateix nivell i ser considerats iguals més enllà de les nostres diferències biològiques

    - Per la llengua i cultura popular catalanes. L'actual situació del català al Prat és nefasta, el jovent el tinguem com a llengua materna o no, d'ús habitual o no, som conscients de la necessitat de la seva defensa, ús i normalització.
    Volem també potenciar, recuperar i donar suport a les expressions de cultura popular, com a reflex de la vitalitat d'una cultura entre la seva gent.

    El Prat no és quelcom aïllat, sinó que forma part d'un conjunt que són els Països Catalans. És aquest el nostre marc territorial de referència, amb qui compartim història, llengua i cultura.
    Hem estat històricament un territori d'acollida i pas de tota mena de cultures i llengües, és també el nostre interès construir ponts d'entesa i diàleg. Participant de l'acollida de la població nouvinguda, a la vegada que enriquim també la nostra cultura.


    Des de l'Assemblea de Joves del Prat animem al jovent del poble a organitzar-se i a lluitar. A participar de la vida associativa local, a mantenir la flama encesa.


    Per un Prat viu i combatiu!
    Amunt el jovent del Prat!

1 comentari:

  1. em complau molt veure que hi ha gent com vosaltres amb inquietuts i amb ganes de fer coses. M'agradaria saber com posarme en contate amb vosaltres pero poder col.laborar en el que pugui.

    ResponElimina